Bir Şizofrenin Defterinden – Oral Toğa

Bir Şizofrenin Defterinden*

Güldün! Bir yerlerde güzel bir çiçek gülüşünden kahrolup intihar etti, biliyorum. Anlayamadığım, nasıl dayandığım gülüşüne.

Görmedin. Zaten görmen de gerekmezdi bu sıfatsız suskunluğumu. Ama görmeni istemiştim. Sevecektin beni… Ellerinin arasına bir sadaka gibi bırakmıştım gülüşlerimi, benliğimi… Ellerin, benden kırarak koparttığın birer kanattı sonra. Benden çaldığın iki küçük kanat… O günden beri boşa değil sürünmelerim. Şimdilerde ise vazgeçtim bu fikirden. Adam sende, ne haddime düşlerim ki  geçmişi. Kimin dölü ki bu “uçuk” fikirlere zihnim böylesine gebe?

Sigara? Buyur beni yak. Ayak parmaklarımdan yak. Dur yardım edeyim, rüzgar dokunuşlarını söndürmesin. Biliyorsun ciğerlerine dolma yarışında şampiyonluk bende. Bilmediğin şey, dudağında bir sigara olup erimekten çok seni yavaşça zehirleme saadetinin peşindeyim.

Gidiyor musun? Gitme! Nereye? Böyle yalın ayak mı? Dur, dur… Mademki niyetinde ısrarcısın, üşürsün, al giy beni üstüne. Ama gitmesen? Hadi  tüm  bu yılışık yılların hatırına bir gece daha kal. Hem adım gibi eminim nereye gideceğini bilmiyorsun bile. Yapamazsın sen yalnız. Bir gece daha kal ne olur. Bırak hadi gel otur. Titriyorsun. Evet, üşümüşsün ellerinden belli. Dur bekle. Sana örtünmen için arka odadan bir sevişme getireyim.

Sakın güleyim deme! Biliyorsun bu ilk değil. Nasıl unutursun! Bu şizofreni ruhaliyetini bana doğum günü hediyesi olarak sen hediye etmiştin. Ve hep üstümde taşımamı çünkü çok yakıştığını da eklemiştin. Mademki bu durumu bana biçen sensin, hakkın yok gülmeye. Hem söylemiştim, anlamıyorsun ki… Çiçekler diyorum ölüyorlar. Yapma! Onların, o her şeyi ağızlarında çiğneyip tüküren  ifritlerin dediği gibi; güzelliğin, güzel olan her şeyin düşmanı mıdır?

Tamam, madem öyle… Sustum. Neyse çok yordum seni bu son gecede. Hadi  uzan şöyle.  Bir  cenin  cahilliğinde  ve  bu  cahillikten  ileri  gelen  mutlulukla, doğacağın sabahların hayaline dal. Yok hayır. Henüz değil. Şu hani senin koyduğuna benzer bir noktam vardı bir zaman. Sevişirken düşürmüş olmalıyım. Onu bulmadan uyuyamam.

*https://issuu.com/azizm/docs/e-derginisan2013

Bunu paylaş: