Azizm Sanat Yapımı “Prelüd/Başlangıç” Dünya Prömiyerini 71. Cannes Film Festivali’nde Yapacak

Onur Keşaplı’nın yazıp yönettiği, Azizm Sanat Örgütü yapımı Prelüd/Başlangıç, dünya prömiyerini, bu yıl 8–19 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan 71. Cannes Film Festivali’nde yapacak. Başrolünü Can Söylemez’in, yardımcı rollerini ise Ebru Atilla Sağay, Barış Kolik ve Gülbike Keşaplı’nın canlandırdığı film, sinema sanatının en büyük etkinliklerinden Cannes Film Festivali’nin Short Film Corner bölümünde dünyanın dört bir yanından gelen yapımcılar, yönetmenler ve sinemaseverlerle buluşacak. Berk Tuğcu’nun görüntü yönetmenliğinde, melankoli kavramı ve varoluşçuluk düşüncesine eleştirel bir yaklaşım geliştirirken, filmlik zaman algısına özgün bir biçim getiren Prelüd/Başlangıç’ın konusu ise şöyle;

“Başarılı bir senarist olarak ünlenen Ulaş, ‘Portekiz Mektupları’nı beyazperdeye uyarlamaya çalıştığı dönemde, gençlik aşkının düğününe davet edilir. Kalbinden ve zihninden tümüyle silemediği anıların eşliğinde düğüne doğru yol alan Ulaş’ın öncelikle sevgilisi, dostları ve annesine uzanan geçmişindeki kimi duraklara uğraması gerekmektedir.”

İlk gösterimini 14 Mayıs’ta yapacak olan Prelüd/Başlangıç hakkında ayrıntılı bilgiler ile filmin fragmanı ise önümüzdeki haftalarda yayınlanacak.

http://sub.festival-cannes.fr/SfcCatalogue/MovieDetail/b19b0127-cc7e-4c5a-b060-9693bf25558a

Afiş Tasarım: Elif Budak

Bunu paylaş: