Uşak Kısa Film Festivali Türkiye’nin En Büyük Üniversite Festivali Seçildi

Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu ve apart tarafından 12-16 Aralık 2023 tarihlerinde Uşak’ta, 17-19 Aralık 2023 tarihlerinde ise İstanbul’da Azizm Sanat ve apart üyesi Onur Keşaplı‘nın direktörlüğünde gerkçekleştirilen X. Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali , Türkiye’nin en büyük üniversite festivali seçildi.

Ulusal ve uluslararası degerlendirme kriterleri kapsamında, Kamera Arkası’nın her yıl almanak şeklinde hazırladığı ve yayınladığı Türkiye festivalleri rapora göre (https://www.kameraarkasi.org/makaleler/makaleler_festival.html) 8 günde 74’ü yabancı toplam 124 filmi sinemaseverlerle buluşturarak 24 jüri üyesinin tercihleri sonucunda 25 dalda Kanatlı Denizatı Ödülü veren UFF X, Türkiye’de üniversite bünyesinde düzenlenen festivaller arasında birinci sırada yer aldı. Diğer başlıklarda öne çıkan UFF X, aynı kriterlere göre belirlenen üniversite dışı kısa film festivalleri ve hatta uzun metraj ağırlıklı film festivallerin büyük bölümünü de 10 yıldır olduğu gibi bu yılda da geride bıraktı.

Yönetim ve içerik açısından bu yıl yenilenmelere ve yeniliklere ev sahipliği yapmaya hazırlanan 11. Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali’nin takvimi ise önümüzdeki haftalarda duyurulacak.

Bunu paylaş: