apart, II. Uluslararası Kısa Film, Video ve Fotoğraf Sempozyumu için çağrıda bulundu

“estetik modernizm ve su kestaneleri” söylemiyle kurulan Kadıköy merkezli sanat oluşumu apart, geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediği öncü etkinlik Uluslararası Kısa Film, Video ve Fotoğraf Sempozyumu’nun ikincisine imza atmaya hazırlanıyor. Kadıköy Belediyesi ve Gelişim Üniversitesi’nin destekleriyle, 25-26-27 Ekim 2024’te Barış Manço Kültür Merkezi’nde video-art, canlandırma, yeni medya belgeseli, dijital oyun, kısa/orta metraj kurmaca ve non-narrative filmler başlıklarında gerçekleşecek sempozyumun çağrı metni ise şu şekilde;

Düşünce üretimi konusunda akademisyenlerin, sanatçıların ve sanatseverlerin kısa film, video ve fotoğrafın merkezinde olduğu daha ‘alternatif’ üretim biçimlerine olan ilgisi her geçen yıl katlanarak artmaktadır. Zira bu üretim biçimleri, endüstrinin standartize eden koşullarının daha az hissedildiği, spekülatif ve hatta provokatif yaratım bağlamında oldukça önemli fırsatlar sunabilen ve saf algılanımın mümkün olabildiği ender alanlardır.

Uluslararası Kısa Film, Video ve Fotoğraf Sempozyumu’nu bir kez daha gerçekleştirme arzumuzun temel motivasyonu da tam olarak burada başlamaktadır. Hayatın hemen her alanında kendini gösteren ve başta düşünme, ilham alma ve üretme gibi temel yaratıcılık tavırlarına ket vuran intihal, emek hırsızlığı ve yağmalama gibi olumsuzlukların karşısında duruyoruz. Bu duruş bizi özgürleştirici, yaratıcı ve birleştirici fikirler, yorumlar ve eleştiriler üretmeye ve bunları paylaşmaya yöneltiyor. Bu çağrıya düşünsel ve duygusal olarak karşılık veren herkesi sempozyuma bekliyoruz.

Başvuru ve ayrıntılı bilgi için;
https://a-part.online/faal/sempozyum/

Bunu paylaş: