“Virtüözlerin Müziği” Yury Revich & Matthieu Esnult Konseriyle Sürüyor

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası‘nın başlattığı “Virtüözlerin Müziği” dizisi, Avusturyalı kemancı Yury Revich ve Fransız piyanist Matthieu Esnult‘un 11 Nisan Pazartesi akşamı saat 20.00’da düzenlenecek konseri ile devam ediyor.

Yury Revich ve Matthieu Esnult,Niccolò Paganini ile ilişkili olan bestecilerin onun figürü etrafında şekillendirdikleri yüksek teknik ve virtüözite gerektiren eserlerden oluşan “Mission to Paganini / Hedef Paganini” temalı sıra dışı repertuvarlarıyla klasik müzikseverlere Süreyya Operası’nın büyüleyici atmosferinde unutulmaz bir akşam yaşatacaklar.

Revich & Esnult  Duo”, Süreyya Operasını dolduran şanslı dinleyicilerine Paganini’nin “Şeytanın Kemancısı” lakabına gönderme yapan Tartini’nin “Şeytanın Trili” ile çarpıcı bir karşılama ile açılışı yapacaklar. Sonrasında konser Paganini’nin yakın dostu Rossini’nin onun için yazdığı “Paganini’ye Bir Ağıt” ve Paganini’nin Rossini’nin Tancredi Operasıüzerine yazdığı “Palpati Op.13” ve kendi bestesi “Cantabile Op.17” ile devam edecek.

Sıra Auer imzalı “Kapriçyo No.24”ün  keman ve piyano uyarlamasına geldiğinde ise dinleyiciler konserin görkemli zirvelerinden birine tanıklık edecekler. Kapanıştaysa sanatseverleri epey anlamlı bir final bekliyor olacak. Konser, Paganini’nin hem büyük hayranı hem de rakibi De Bériot bestesi “İtalyan Melodileri” adlı eserle çarpıcı bir eserle sonlanacak.

Kam Management ve Dermoskin’in katkılarıyla gerçekleşecek bu konserler serisinin 5. etabının biletleri Süreyya Operası gişesinden ve Kadıköy Belediyesi’nin https://bilet.kadikoy.bel.tr/ adresinden satın alınabilir. 

Bunu paylaş: