Fanzineist Vienna Sanat Kitabı ve Fanzin Sergisi Çevrimiçi Sürümüyle Başladı

Fanzineist Vienna Art Book & Zine Fair, sanatçıları, yayıncıları ve diğer yaratıcı insanların hikâyelerini, bilgilerini, fanzinlere ve sanat kitaplarına olan yoğun ilgisini paylaşmaya davet ediyor. 26 Ağustos’a kadar www.fanzineist.com adresinde devam edecek fuarda, 34 ülkeden 115’den fazla bağımsız yayıncı ve sanatçıların yayınlarını sanal sergide sunacak. Daha geniş ve küresel bir izleyici kitlesinin dikkatini çekmek için bu yıl çevrimiçi bir fuar olarak gerçekleşen Fanzineist Vienna’da ziyaretçiler üç boyutlu çevrimiçi bir galeride 600’den fazla yayını görme fırsatına sahip olacak.

Deniz Beşer tarafından düzenlenen kar amacı gütmeyen bir sanat kitabı ve fanzin fuarı olarak küçük ve bağımsız yayıncıları bir araya getiren Fanzineist Vienna, sergiler, atölye çalışmaları ve sunumlar aracılığıyla fanzinleri ve sanat kitaplarını izleyicileri için daha erişilebilir hale getirmeyi ve bağımsız yayın kültürünü tanıtmayı kendisine hedef olarak belirlemiş bir oluşum.

Sanal sanat kitabı ve fanzin sergisi, üç boyutlu bir galeri formatında gerçekleşerek sanatçılara ve yayıncılara sanal bir alan sunarken ziyaretçiler doğrudan katılımcılardan satın alınabilecek çok çeşitli özgün yayınlara göz atabilmelerini sağlıyor. Bu yıl ayrıca, paralel etkinlikler arasında konserler ve video yayınları ziyaretçilere sunulacak.

Fuarın paralel etkinlikleri ise, Mollie Underwood ve Holly Meadows-Smith‘in (Irrelevant Press) fanzin atölyesi, Draw Down Books, Paula Minelgaite, Caterina Ragg & Adriana Monsalve (Homie House Press), Frida Hammar, Shy Bairns, Christian Reister ve Alexander Chernavskiy gibi çeşitli sanatçıların ve uluslararası yayıncıların konuşmalarından oluşuyor. Bunun dışında video sunumlarıyla DUES, Nikolaos Kachrimanis, Maya Strobbe (Ramsdam Books) ve Irma Boom yer alıyor. Ayrıca müzik performanslarıyla Reptilians From Andromeda, Ivan Usen, Allen Hulsey ve Monika Bulanda feat. Can Ömer Uygan  izleyicilerle buluşacak.

Sosyal medya hesapları ve kanallarından ücretsiz olarak takip edilebilecek Fanzineist Vienna Art Book & Zine Fair hakkında ayrıntılı bilgi ve çok daha fazlası için;

www.fanzineist.com

Bunu paylaş: