Azizm Sanat E-Dergi’nin 150. ve Son Sayısında “Son” İşlenecek

Azizm Sanat Örgütü’nün, önceki haftalarda sonlandırma kararı aldığı Azizm Sanat E-Dergi’nin, Haziran ayında yayınlanacak 150. ve son sayısında işlenecek dosya konusu belli oldu. Bir sözcükten çok daha fazlasına tekabül ederek kavramlaşan, tema halini alan “son”, derginin yayın hayatına veda edeceği Haziran sayısında bir dosya vesilesiyle farklı disiplinler eşliğinde işlenecek. “Son”a yönelik çalışmalarla “sona” dâhil olmak isteyen herkes, yapıtlarını 5 Haziran tarihine dek derginin yayın kuruluna iletebilecek.

Ufuk çizgisi kadar somut, ve de onun kadar soyut, uzamlı haliyle “son”, neticelendirici, meraklandırıcı, tamamlayıcı, eksiltici, duyumsatıcı, yoksunlaştırıcı doğası gereği varlığı filizlendirebileceği kadar hiçliği doğurabilecek bir “üç harfli”. Sanat ve düşün disiplinlerinin her birinde farklı biçimlerle ifade edilebilen “son”, sanatçıların hissiyatları bağlamında zıtlıklar ve benzeşimleri kapsayabilen, eş anlamlı ve eşanlılık sağlayıcılığına rağmen ele avuca sığmazlığıyla biricikleşen, ancak zaptedilemeyen bir motif.

“Son”un çok anlamlılığı sayesinde sıradan bir vedayı bir kutlamaya çevirmeyi ve “son”un olasılıklarına yaslanmayı umut eden Azizm Sanat E-Dergi’nin 150. sayısı, “son”a dâhil olma, “son”u çoğaltma ve kalıcılaştırma amacıyla, tüm çevresini ve okurlarını, dergide bugüne dek çalışması yayınlanmış onlarca kalemle beraber, birlikte üretmeye çağırıyor.

İşaret ettikleri ve taşıdıklarıyla yüklenen “son”un dosya konusu olarak işleneceği son sayıda, dosya çerçevesine sığacak makale, öykü, şiir, deneme, eleştiri, karikatür, video, resim, fotoğraf ve kolaj, 5 Haziran tarihine kadar azizm.sanat@gmail.com eposta adresi ve Azizm Sanat’ın sosyal medya hesaplarından dergi yönetimine iletilebilir.

***

Görsel: Ligurya Denizi, Saviore (1993) – Hiroshi Sugimoto

Bunu paylaş: