Geolinden Dünyaya – Ziza Rumas

İki yıldızın yörüngesinin en uç kesişimlerinde sıkışan Geolin, kendi etrafında dönedururken gecenin ne olduğunun bilinmediği; sabah, öğle, akşam ve de hiçbir zaman zarfının uğramadığı bir sürekli uyanıklık uzamındaydı. Otuz dokuz acı yılı uzaklıktaki bu gezegenden sevinç mesajı hayatta kalmayı başarabilen son dünyalılara ulaştığında, okuyabilecek ve de umutlanacak çok kişi kalmamıştı.

“Ben ismimi bu satırlara sığdırmaya gerek duymayan bir doktorum. Sizlere iki bin üç yüz seksen bir yılının dört ocak günündeki anılarımdan sesleniyorum. Bir ismimin olmasını isterseniz, Yaşam demenizi isterim. Zira mesleğimin yaşam ile ölüm arasındaki çizgide bir evren mücadelesi olduğunu bugün daha iyi anladım.

Sizlere özetle geçeceğim yaşadıklarımı. Sizlerin ve sizden önceki yüzyıllarda yaşamdan sayısız canlar koparan hastalıkların çoğundan bugün eser kalmadığı müjdesini vermek isterim. Yirmi yıl önce tespit edemediğimiz bir sendrom nedeniyle eşimi kaybettim. Onun acısıyla yaşam çizgisinden uzaklaştığımı, dünyaya ait bir varlık gibi davranmamayı uzun süre yeğledim. Ancak aynı durumla karşıma çıkan hastalarımın gözlerindeki yaşama dair arzu ve sevenlerini ben kılmak istememeye dair telkinleri bana mücadele etmem gerektiğini öğretti. Ve bugün hastalığı tespit edip yaşam çizgisinden uzaklaştırdığım beş yıllık aradan sonra yüz elli yedinci hastamı iyileştirdim. Eşim hayatımın en narin çiçeği idi, çiçeğim bir bahar mevsiminde doğanın bağrında solup gitti; ama bugün o gösterdiği azim ve kararlılık ile bize birçok yaşamı hediye etti.

Seninle tanıştığımız balıkçı teknesinde senin hediyen yaşamlarla her yıl seni anıyoruz. Bugün her zaman hayalini kurduğun gelişmeyi de söylemek isterim. Tıp dünyası artık sadece insan yaşamını değil, evrenin bağrına düşmüş her bir varlığı dert ediniyor. Keşke bugünleri görseydin. Ama merak etme, sana anlatacağım diye bir kez daha senin için yaşıyorum her şeyi. Ve niye yanına gelmediğimin merakını ve kızgınlığını da taşımadığını biliyorum. Zira önümde yaşama döndüreceğim nice canlar var daha. Yine her zamanki gibi senin son sözünle bitireyim, ‘Bir daha gelirsem şu dünyaya seninle doktorculuk oynardık, büyüdüğümüzde de doktor…’”

Doktor Yaşam

04.01.2381

Uzay Tıp Araştırmaları Üssü 3378B6792

Geolin Gezegeni

Evren 5B628C

***

Görsel: Eucharist’in Yüceltilmesi (1600) – Ventura Salimbeni

*https://issuu.com/azizm/docs/azizmsanatedergi146

Bunu paylaş: