Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali’nin Ödülleri Sahiplerini Buldu

Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu’nun, 12-13-14 Aralıkta düzenlediği 3. Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali’nin ödülleri sahiplerini buldu. Tiyatro/sinema sanatçısı Tamer Levent, eleştirmen Banu Bozdemir, akademisyen Dilek Tunalı, kısa film yönetmeni/fotoğraf sanatçısı Gökçe Pehlivanoğlu ve görüntü yönetmeni/yönetmen Ufuk Aksoy yer aldığı seçici kurul; belgesel dalında Yavuz Selim Taşçıoğlu’nun yönettiği “Dağların Oğlu”, deneysel dalında Volkan Güney Eker’in yönettiği “Kemik”, kurmaca dalında Süleyman Demirel’in yönettiği “Asfalt”, oyuncu dalında ise Salih Toprak’ın yönettiği “Hayatı Beş Geçe”deki sahnelemesiyle Göktay Tosun Kanatlı Denizatı Ödülü’ne layık gördü.

Üç gün süren festival, pek çok filmin ilk gösterimine ev sahipliği yaparken ikisi uzun metraj olmak üzere toplam kırk bir film izleyiciyle buluştu. Gösterimlere ek olarak gerçekleşen yedi etkinlik sanatseverlerden ilgi gördü. Yönetmenlik ve görüntü yönetmenliği atölyesi, masaldan sinemaya anlatının kültürel kökenlerine uzanan masterclass, Tunç Boran’ın filmi “İstiklal Yolu”nun ilk gösterimi vesilesiyle belgesel sinema üzerine söyleşi, Ufuk Aksoy’un minimalist yapıtı Devremülk’ün gösterimi ve çözümlemesi ile sinema yazarlığı hakkında söyleşi, festivali katmanlı bir yapıya kavuşturdu. Ek olarak düzenlenen kısa filmciler forumunda finalist filmlerin yönetmenleri ve ön jüri üyeleri, Türkiye’de kısa filmin ve kısa film sanatçılarının sorunları ile taleplerine yönelik başlıkları tartışmaya açtı. Etkileşimli geçen forumda ortaya atılan öneriler, eleştiriler ve yöntemlere dair sonuç bildirgesinin önümüzdeki ay kamuoyuyla paylaşılması kararlaştırıldı.

Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu, ilerleyen aylarda 4. Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali’nin çalışmalarına başlayacağını, dördüncü festivalin 2017 Aralık ayında gerçekleşeceğini, festivalin beşincisinin ise uluslararası bir nitelik kazanacağını duyurdu.

Bunu paylaş: