Mimarlık Öğrencilerinden Kent Sınırlarını Aşacak Bir Çalışma: Tasarım Köyü İzmir

ÜMOB (Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması) kapsamında her yıl gerçekleşen öğrenci buluşmaları, bu yıl organizasyon sorumluları arasında örgütümüzün proje kurulundan Deniz Yıldırım’ın da yer aldığı yaratıcı bir ekip tarafından İzmir’de düzenlenecek.

Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması (UMÖB) 1993 yılında başlayan, yılda 2 kez farklı şehirlerde düzenlenen, Türkiye’nin her yerinden mimarlık öğrencilerini bir araya getirmeyi hedefleyen, farklı disiplinlerde gerçekleşen atölyelerin öğrenciler tarafından organize edildiği ulusal çapta bir mimarlık buluşması.

Bu yıl, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi öğrencilerinden oluşan ekibin organize ettiği buluşma, ”Tasarım Köyü” teması ile İzmir’de gerçekleşecek. Türkiye’nin her yerinden tasarımla ilgilenen herkese açık olan buluşmada, eğitim ve çalışma hayatında mimarlığa sadece kent ölçeğinden bakıldığı, farklı bir alternatifin de deneyimlenebileceği vurgulanacak. Kentli olanakları ve teknolojilerini bir kenara koyarak kırsaldaki üretim ve toplumsal ilişkiler atölyelere taşınacak. 8 gün sürecek olan buluşma kırsaldaki ilişki ve üretim biçimlerini her bağlamda ele alacak.

29 Nisan 2015 Çarşamba günü İzmir Mimarlık Merkezi’nde gerçekleşecek olan lansmanda bu senenin teması ve atölyelerinin tartışılacağı bir sunum yapılacak.

Tasarım Köyü’yle ilgili ayrıntılı bilgi için http://www.tasarimkoyuizmir.com‘u, tanıtım etkinliği içinse https://www.facebook.com/events/831647760238014 adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bunu paylaş: