Kısa Filmcilerden, İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali’ne Açık Mektup

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ’NE, KISA FİLM FESTİVALLERİNE, BASINA VE KAMUOYUNA

Malatya’da bu yıl 8. kez düzenlenecek olan İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali bizlere göre Türkiye’nin en prestijli kısa film festivallerinden biri olma özelliğine yakışmayacak ve festivalin amacına ters düşecek şekilde hareket etmektedir. Festival amacını:

“İnönü Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan bu festival ile Türk Sineması’na destek sağlamak, yaratıcı isimlerin ülkemiz sinema sektörüne tanıtılmasına ve İnönü Üniversitesi öğrencilerinin sanatsal duyarlılıklarının geliştirilmesine katkıda bulunabilmek amaçlanmıştır.”

olarak açıklamıştır. Fakat Mayıs 2014’ten bu yana festival görevlilerinin sergiledikleri ciddiyetsiz tutum ile festivalin amacı örtüşmemektedir. Yönetmen arkadaşlarımız 8 Mayıs 2014’te saat 14:00’daki ödül törenine saatler kala törene davet edilmiş ve ulaşım masraflarının festival tarafından karşılanacağı söylenmiştir. Ödül töreninden sonra da ödenmeyen ulaşım ücretleri festival yönetimine hatırlatıldığı ve en kısa sürede ödeneceği söylendiği halde ödenmemiştir. Geçtiğimiz hafta ve bugün (14.01.2015) festival yönetimiyle yaptığımız görüşmelerde 2014 yılı bütçesinin kapandığı ve 2015’te konuyla ilgili yeni bir bütçe açma şansının olmadığı, dolayısıyla ulaşım ücretlerinin ödenemeyeceği söylenmiştir.

 

Öncelikle FESTİVALLERİ FESTİVAL YAPANIN FİLMLER OLDUĞUNU ve FİLMLERİMİZİN DEĞERİNİN HİÇBİR ÖDÜLLE ÖLÇÜLEMEYECEĞİNİ unutmayınız.

 

İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali’nden talebimiz, ödenmeyen ulaşım ücretlerinin bir an önce ödenmesidir.

 

Talebimiz yerine getirilene kadar, tüm kısa filmci dostlarımızı, akademisyenleri, oyuncuları, yönetmenleri ve tüm sinema emekçilerini 8. İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali’ni protesto etmeye çağırıyoruz. Bunun için öncelikle kısa filmci arkadaşlarımızı filmlerini festivale göndermemeye, başvuru yapmış olan arkadaşlarımızı da başvurularını geri çekmeye çağırıyoruz.

 

İlk defa karşılaşmadığımız bu durumlarla tekrar karşılaşmamak için ödül, gösterim ücreti, ulaşım ücreti gibi ödenmesi gereken ücretleri türlü bahanelerle ödemeyen veya geciktiren film festivallerini bir an önce kısa filmcilerin hakkı olan bu ücretleri zamanında ödemeye ve bundan sonraki düzenleyecekleri festivallerde daha özenli olmaya çağırıyoruz.
Saygılarımızla.
15 Ocak 2015

Mehmet İrfanoğlu, Muhammet Beyazdağ, Cevahir Çokbilir, Hakan Berber, Mustafa Uluç, Naci Anıl Konya, Sedat Aygün, Pınar Yorgancıoğlu, Cüneyt Karakuş, Medya İzgi, Abdurrahman Öner, Mahmut Kemal Açıkyol, Haydar Demirtaş, Mehmet Gülkanat, Bilal Çakay, Burak Varlık, Metin Akdemir, Murat Kandemir, Yıldıray Yıldırım, Alper Kocatepe, Safet Ayhan, Uğur Egemen İres, Deniz Özden, Oğuz Çağrı Kara, Selin Süar, Mehmet Emre Gül, Gülten Taranç, Onur Otacı, S. Arda Emince, Burak Koçak, Musab Tekin, Hayri Çölaşan, Oğuzhan Kaya, Ece Ger, Ethem Onur Bilgiç, Sevinç Erbulak, Eren Uğur, Sinan Sertel, Hatice Yıldız, Metin Avdaç, Zafer Özgentürk, Nazire Taş, Çağdaş Yıldız, Filiz Uysal, Anıl Kaya, Sevda Doğan, Ahmet Bikiç, Ertuğrul Karslıoğlu, Halil Aygün, Orhan İnce, Hasan İnce, Engin Uğan, Gülistan Acet, Gündüz Sevdi, Hakan Hücum, Umur Dağlı, Cem Onur Tunca, Ziya Demirel, Bilal Aksoy, Ferit Karol, Mümin Barış, İzgicem Arif Al, Bilgehan Bal, Nadim Güç, Ahmet Mert Yavuz, Cemal Bağdu, Koray Sevindi, Ertuğrul Aytaç Uşun, Prof. Dr. Sabri Özaydın

Bunu paylaş: