“Azizm Sanat Sinema Atölyesi” Ankara için kayıtlar başladı

21-22-23 Aralık 2012 tarihlerinde Ankara Kızılay’daki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek ve toplamda 25 saat olmak üzere 3 gün sürecek olan “Azizm Sanat Sinema Atölyesi” için son kayıt tarihi 20 Aralık 2012. Katılımcılara ayrıca “Azizm Sanat Yıllığı-2021” kitapçığımız, dünya prömiyeri Cannes Film Festivali’nde gerçekleşen kısa filmimiz “Soluş”un DVDsi ile birlikte sunulacak. Adres: Karanfil Sokak No: 58 Kızılay/ANKARA Bilgi için: 0506 964 17 56 0554 419 42 53 0536 946 86 88 azizm.sanat@gmail.com Film yapımı, yönetimi, görüntü yönetimi, senaryo yazımı, kurgu teknikleriyle birlikte teorik ve pratik olarak Kısa Film çekim yöntemlerinin yanı sıra, film okuma/çözümleme/eleştiri ve özgün konu başlıklarıyla çok daha fazlasını bulabileceğiniz “Azizm Sanat Sinema Okulu”nun ders içerikleri ve eğitmenleri ise şöyle; 1- Film Yapım Yönetim (Onur Keşaplı) * Filmin oluşum süreçleri * Ekip oluşturma * Yönetim biçimleri * Anlam yaratma * Kompozisyon ve mizansen oluşturma * Kısa film yapımında sorunlar ve çözümler 2- Senaryo Yazarlığı (Selin Süar) * Öyküleme teknikleri * Sinopsis, treatman yazımı * Karakter oluşturma * Senaryo yazım teknikleri * Çekim senaryosu yazımı * Storyboard hazırlama 3- Görüntü Yönetmenliği (Berk Tuğcu) * Temel fotoğrafçılık * Kamera teknolojileri * Kamera kullanım teknikleri * Kamera hareketleri * Kısaca Dslr * Yapım öncesinden sonrasına görüntü süreci 4- Kurgu, Işık ve Ses (Berk Tuğcu) * Kurgu teknikleri * Temel görsel ve dijital efektler * Renk düzenleme * Işık teknolojileri * Ses teknolojileri * Kısa filmde ışık ve ses çözümleri EK DERS 1: Dünya Sinema Tarihinde Farklı Sinematografik Anlatılar (Onur Keşaplı) * Klasik, Modern ve Postmodern anlatım biçimleri * Birinci sinema, ikinci sinema ve üçüncü sinema üslupları * Sinema ve ideoloji EK DERS 2: Akdeniz Sineması (Selin Süar) * Sinema Dili * Kodları * Kompozisyon * Türk Sinemasında Akdeniz Sineması örnekleri üzerinden film çözümleme

BERK TUĞCU İzmir’de doğdu. İzmir Atatürk Lisesi’nde okurken İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği İFOD’da fotoğraf eğitimi aldı. 2007’de Çek Cumhuriyeti Film Okulu FAMU’da görüntü yönetmenliği eğitimini tamamladı. 2008 yılında Anadolu Üniversitesi Sinema-TV Bölümü’nden mezun oldu. Birçok ödüllü kısa metraj filmin görüntü yönetmenliğini ve kurgusunu yaptı. Türkiye’de çeşitli sinema filmleri, klip ve dizilerde kamera operatörü ve görüntü yönetmeni olarak çalışmalarını sürdürüyor.

ONUR KEŞAPLI İzmir’de doğdu. İlk kısa filmlerini lise öğrenimi gördüğü Özel İzmir Amerikan Koleji’nde çekti. 2008 yılında Anadolu Üniversitesi Sinema-TV Bölümü’nden mezun oldu. 2012 yılında “1960’tan Günümüze Türkiye’deki Politik Düşüncenin Sinematografik Sunumu” başlıklı teziyle Dokuz Eylül Üniversitesi Film Tasarımı Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Birçok ödüllü kısa film, belgesel, TV programı ve reklamda yönetmen ve yapımcı olarak görev aldı. Görsel ve yazınsal çalışmalarının yanı sıra halen Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sinema Bölümü’nde doktora çalışmalarını yürütmekle birlikte Sol Gazetesi’nde sinema yazıları kaleme alıyor.

SELİN SÜAR İzmit’te doğdu. Lise yıllarında başladığı yazarlığı, 2005’te mezun olduğu Ege Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünde de sürdürdü. Genç sinemacılara senaryo ödülleri veren Geleceğin Sineması yarışmasını iki kez kazandı. 2010 yılında ilk romanı “Havra Sokağı” yayınlandı. 2011 yılında her iki ülkede ilk kez ele alınan “Yunanistan Sinemasında Küçük Asya Sorunsalı” başlıklı teziyle Dokuz Eylül Üniversitesi Sinema-TV Anasanat Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı. Birçok TV kanalında yönetmen ve metin yazarı olarak görev almanın yanı sıra, çeşitli ulusal ve uluslararası festivallerden ödül almış kısa filmlerin senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendi. Görsel ve yazınsal çalışmalarının yanı sıra halen Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sinema Bölümü’nde doktora çalışmalarını yürütmekle birlikte Sol Gazetesi’nde sinema yazıları kaleme alıyor.

Bunu paylaş: