Karalamalar – Gökhan Baykal

Karalamalar* 

Bir gece saat 4.30 da yatağımda mışıl mışıl uyurken bazı tıkırtılar duymaya başladım. Birden telaşa kapıldım, aslında bunun için sebebimde yoktu ne 83 yaşındaydım ne de Cumhuriyet Gazetesi başyazarıydım. Yoksa ben kapatılan Refah Partisi Eski Genel Başkanı mıydım? Ee öyle bir durum olsa telaşa kapılmak için bir sebebim olmazdı, bana yapacakları şey en fazla uyduruk bir ev hapsinden öteye gidemezdi. Eski RP’li olduğumu düşünüp tekrar uyumaya başladım ve sabah gayet zinde uyandım yalnız aramızda birkaç ufak fark vardı, eski RP’li olsaydım benimde trilyonlarım olabilirdi (ama bunları kaybetmeyeceğime adım gibi eminim) ama maalesef böyle bir durum mümkün değil aziz dostlar. Beni içeri atarlarsa şayet, en fazla bu yazdığım yazılar yüzünden atarlar kaybolmuş trilyonlar için değil.

Ya bu Ergenekon ne menem bir mevzuymuş ya herkesi alıveriyorlar içeri, yok o adam şunu yapmış yok bu bunu yapmış, derin devletmiş falanmış filanmış.  Bırak ya bu dümenleri arkadaş! Sağ olsun medya güzel güzel kafayı şişiriyor Ergenekon’la, tarafsızız diye geçinen kalemler ve seslerin kimlerin adamı oldukları gayet ortada, Amerikalı Prens’ten aldıkları emirlerle gündemi şişirmekten başka bir işe yaramıyorlar, zavallı halkımda bunların haberlerini mecburen yiyor ya da yiyormuş numarası yapıyor ama numara olsa böyle % 47 ile geçmezlerdi herhalde başa zat-ı muhteremler.

Ergenekon soruşturması kapsamında İlhan Selçuk ustanın gözaltına alınması gerçekten vahim bir durum her şeyi geçtim uygulama bakımından zaten yüz karası bir olay. Gecenin 4.30’unda 83 yaşındaki bir adamın evine baskın yapılıyor sanki adam ülkeyi terk etmeye hazırlanıyor da son anda yakalayacaklarmış gibi; yahu adam evinde uyuyor bir yere kaçtığı da yok. Bu nasıl bir gözaltına alma aşkıymış ki gecenin köründe baskın yaptırıyormuş adama, 4 saat daha bekleseler de adabıyla gözaltına alsalar olmuyor sanki. Benim yazdıkça yazasım geliyor ama burada söylenememesi gereken laflar kullanırım ve beni de Ergenekoncu bu diyerek içeri alacaklar diye korkuyorum.

*https://issuu.com/azizm/docs/ederginisan2008

Bunu paylaş: