Kısa Metraj Sahasına Yeni Bir Soluk Getirecek Olan Kısa Film Yönetmenleri Derneği Kuruldu

Ülkemizin kısa metraj sahasına yeni bir soluk getirecek olan Kısa Film Yönetmenleri Derneği Antalya’da kuruldu. “Son yıllarda üretilen kısa filmlerin kalitesinin artması ve kısa film festivali ile yarışmalarının çoğalmasıyla kısa filmcilerin bir sivil toplum örgütüyle temsil edilmesi zorunlu hale gelmiştir.” değerlendirmesiyle kuruluş temelini ifade eden Kısa Film Yönetmenleri Derneği, emek odaklı örgütlenmelerde somut bir gevşekliğin görüldüğü Türkiye’de nispeten lüks bir emek üretimi olan kısa filmin yaratıcılarını bir araya getirerek çoğunluk için yeni bir iş sahasını gözle görülür kılarken hakların korunması konusunda da umut veren bir oluşum.

İstanbul, Ankara, İzmir gibi çok sayıda kısa filmin üretildiği şehirlerde şubeler açmayı planlayan dernek, kısa filmi desteklemeyi, kısa filmin sorunlarına çözümler aramayı, gerçekleştireceği projelerle kısa filmi geliştirmeyi amaçlıyor.

Sidar Serdar Karakaş’ın başkanlığında kurulan Kısa Film Yönetmenleri Derneği, üye sayısıyla, gerçekleştireceği projelerle Türkiye’nin önemli sinema STK’larından biri olmayı hedefliyor. Kısa filmcilerin büyük ilgi gösterdiği derneğe bir filmiyle ön eleme jürisi olan herhangi bir festivale seçilmiş bütün yönetmenler üye olabiliyor.

Ayrıntılı bilgi: https://www.kisafilmder.org/

Bunu paylaş: