Ütopya Konulu Edebiyat Yarışması Sonuçlandı

Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu yayını olan ve 2015’ten bu yana üç ayda bir yayınlanan İleti Dergisi’nin düzenlediği, “ütopya” konulu öykü ve deneme yarışması sonuçlandı.

Thomas More’un ölümsüz yapıtı Ütopya’nın yazılışının 500. yılı onuruna düzenlenen ve bu açıdan ülkemizde bir ilke tekabül eden yarışmaya, altı haftalık başvuru süresince yedi farklı fakülteden toplam yirmi beş kişi, yirmi sekiz metinle başvuruda bulundu.

4 Ocakta, Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde düzenlenen ödül töreni, İleti Dergisi editör ve yürütücüleri Kübra Özben ve Mert Altun’un, yarışmanın önemine değinen konuşmalarıyla başladıktan sonra kürsüye törenin onur konuğu, Türk Ütopyaları’nın yazarı, değerli aydın Sadık Usta çıktı. Bir yapıt, bir düşünce sistemi, bir kavram ve bir tür olarak ütopyaya değinen Usta, Uşak Üniversitesi ve İleti Dergisi’ne bu etkinlik için teşekkür ederek sözlerini tamamladı. Söyleşinin ardından yoğun bir etkileşim altında soru-cevaplarla ilerleyen etkinlik, İletişim Topluluğu başkanı Ümit Tatıl’ın, yarışmanın seçici kurul üyeleri Yrd. Doç. Dr. Didem Deniz, Yrd. Doç. Dr. Zülfiye Acar Şentürk, Arş. Gör. Gülbike Yıldırım, Arş. Gör. Semra Akıncı ve Arş. Gör. Tuğba Nur Beyret’e teşekkür belgelerini sunmasıyla devam etti.

Seçici kurul adına söz alan Gülbike Yıldırım, yarışmanın başvurucu süreci ile seçici kurulun değerlendirme kıstaslarını aktardıktan sonra finale kalan Seren Ay Şahin, İlker Koçoğlu, Orçun Üzüm, Muhammed Uçar, Sümeyye Ateş ve Cennet Akıncı’yı sahneye çağırdı.

Sadık Usta imzalı kitaplarını alan altı finalistten, Tek Katman adlı öyküsüyle Seren Ay Şahin Üçüncülük Ödülünün sahibi olurken, Radeon adlı öyküsüyle Orçun Üzüm İkincilik Ödülünü kazandı. Birincilik Ödülü ise, İletişim Fakültesi dekanı, Prof. Dr. Rainer Maria Czichon ve Sadık Usta tarafından, Kelebek adlı öyküsüyle Muhammed Uçar’a taktim edildi. İleti Dergisi ve yarışma komitesi adına sürpriz bir duyuruda bulunan Kübra Özben, seçici kurulun onayıyla, yarışmaya başvuran tüm öykü ve denemelerin bir araya gelerek kitaplaştırılacağı özel bir İleti sayısının hazırlanacağını ve bu kitapçığın sunuş metninin Sadık Usta tarafından kaleme alacağını bildirdi.

Etkinlik, Sadık Usta’nın kitaplarını imzalaması ve kokteyl ile devam ederek sonlandı.

Bunu paylaş: