Sadık Usta ile Ütopya ve Aydınlanma Üzerine Söyleşi

2017 ile birlikte onuncu kuruluş yılını kutlayan Azizm Sanat Örgütü, yıl boyunca gerçekleştireceği etkinliklerden ilkini, Türk Ütopyaları‘nın yazarı, değerli aydın Sadık Usta‘nın konuşmacı olduğu “Ütopya ve Aydınlanma” söyleşisi ile Uşak’ta düzenliyor.
4 Ocak Çarşamba akşamı saat 20.30’da başlayacak olan etkinlik, insanlığın ilerici birikiminde en önemli hamlelerden olan ütopya ve aydınlanmanın tarihsel ve güncel değerleri üzerine gerçekleştirilecek söyleşiyle devamında dinleyicilerin soruları ve katılımıyla etkileşimli bir biçimde ilerleyecek. Uşak’ta Keyif Sanat adlı mekanda gerçekleşecek söyleşiye tüm sanatseverleri ve dostlarımızı bekliyoruz.

Ayrıntılı bilgi için;

https://www.facebook.com/events/391479494577166/

***
Sadık Usta Kimdir?
1960 yılında doğan Sadık Usta ilk ve ortaokulu Kahramanmaraş’ta okudu.

Yaşamının 16 yılını Almanya’da sürdüren Usta, liseyi Stuttgart’ta Eberhard-Ludwig Gymnasium’da bitirdikten sonra Frankfurt’ta Goethe Üniversitesi’nde tarih ve siyasal bilimler okudu. 1991 yılında Türkiye’ye dönüş yapmasının ardından Aydınlık, Teori ve Bilim ve Ütopya dergilerinde çalıştı. Bu dergilerde ütopya ve tarih üzerine birçok makalesi yayımlandı.

2002-2004 yılları arasında Ulusal Kanal ve Aydınlık dergisinin dış haberler bölümünü yönetti. 2003 yılında Londra’ya gitti ve orada İngilizce öğrenmek üzere 9 ay kaldı.

2005 yılından itibaren Kaynak Yayınları’nda “Ütopyalar Dizisi”nin yanı sıra “Bilimin Türk-İslam Kaynakları” dizisinin editörlüğünü ve çevirmenliğini yaptı.

2008-2010 yılları arasında Ulusal Kanal’da yayımlanan Kitap Dünyası programını hazırladı ve sundu. Radikal Kitap’ta birçok kitap incelemesi yayımlandı.

Ütopyalar, eşitlikçi hareketler ve devlet teorisi konusu başlıca çalışma alanlarıdır.

2010-2012 yılları arasında Goethe Üniversitesi’nde Ütopya ve Devrim, Türkiye’de Modernleşme Hamleleri (1908-1938) başlıklı yüksek lisans tezini verdi. Araştırmalarını bu alanda halen devam ettirmektedir.

Halen Kaynak Yayınları’nın genel yayın yönetmenliğini yürütmektedir.

Can ve Marvin adında iki çocuk babasıdır.

Eserleri:
• Dünyayı Değiştiren Düşünürler 1. Cilt Hint Veda’larından Giardino Bruno’ya, Yordam Kitap
• Türk Ütopyaları, Kaynak Yayınları

Bunu paylaş: