Sempozyumdaki Günüm – Rüzgâr Can

Sempozyumdaki Günüm – Rüzgâr Can *

Sevgili Azizm Sanat Dergisi, ben 1 Nisan Çarşamba günü Hacettepe Üniversitesi, Toprak Etiği Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği turnalarla ilgili bir sempozyuma katıldım çünkü bu sempozyumda annem, Özge Keşaplı Can’ın bir sunuşu vardı.

Okulumdan izin alıp sempozyuma gittiğimizde “Klasik ve Modern Türk Şiirinde Turna” sunumu yapılmaktaydı. Bu sunumdan “Telli Turna” şarkısının aslında bir şiir olduğunu öğrendim ama açıkçası sunumdan biraz sıkıldım. Bu sunum bitince kahve molası verildi. Moladan sonra annemin sunuşu vardı. Annem sunuşunu “Children are the hope” (çocuklar umuttur)’un kurucusu olan Korie M. Klink ile birlikte hazırlamıştı. Fakat maalesef Korie yurtdışında olduğu içi sunuma katılamadı. “Bülbülden Turnaya Kuşlarla Eğitim” adlı sunuşunda annem, benim ve kardeşimin resimlerini de kullandı.

Annemin sunuşunun ardından bir sunuş daha vardı. Daha sonra Hügem Anadolu müzik topluluğundan turna türkülerini dinledik. Saat 17.00’de “Gitme Turnam”(çünkü turna nesli tehlike altında olan kuşlarda biri) isimli sergi açılışı vardı. Sergide elliden fazla sanatçının turnayla ilgili eserleri vardı. Sergiden çok keyif aldım.

Bu sempozyum sayesinde turnaların kültürümüzdeki yerini öğrendim ve Nisan ayına güzel bir başlangıç yaptım.

* Ahmet Yesevi İlkokulu 4B, Ankara

*https://issuu.com/azizm/docs/azizmsanatederginisan2015

 

Bunu paylaş: