Yüksel Aksu Kimin Tarafında?

ABC Gazetesi, sinema eleştirmeni Ali Rıza Özkan, 06.10.2016 tarihli yazısında, 2016 yapımı İftarlık Gazoz filminde emekçilerin paralarını alamadığını su yüzüne çıkarmayı başarmıştı. Yazıda mağduriyetin çözümü adına başrol Cem Yılmaz, yönetmen Yüksel Aksu ve yapımcı Elif Dağdeviren’e sorular yönelten eleştirmene tek yanıt Cem Yılmaz’dan gelmiş.

Sorulara verilen yanıtları ve yeni tespitleri içeren konuyla ilgili ikinci köşe yazısının ardından Cem Yılmaz kendini aklamış gibi görünürken, muhalif(!) Yüksel Aksu’nun emekçileri mağdur eden Elif Dağdeviren ile ortak bir organizasyonda bulunması ve devamında emekçilerin mağduriyetine yönelik çözüm odaklı adım atmaması, konuyla ilgili önceki haberimizde bahsettiğimiz olumsuz gidişatın somut örneğini gözler önüne sürüyor.

Para uğruna kimlik değiştiren, sektörel anlamda umutsuzluğa ve hayal kırıklıklarına yol açan Sinan Çetin gibi olma adına uygun adımlar atan Yüksel Aksu gibi yönetmenlerin, muhalifmişçesine sunulmalarını, sinemanın başat sorununu “sanat filmleri” olarak gören popülist söylemlerini reddederken bu örnekte olduğu gibi hâlihazırda sömürücü olan sistemi sinema emekçilerinin haklarını gasp ederek beslemesini kınıyoruz. Örgüt olarak manifestomuzda da yer aldığı şekliyle sanat disiplinlerindeki emek sömürüsünü ifşa etmeyi sürdüreceğimizi bildirerek konuyu takip ederek gündeme getirmeyi sürdürdüğü için Özkan’a teşekkür ediyoruz. Okunmalı, paylaşılmalı ve süreç dikkatle izlenmeli.

Özkan’ın yazısının tamamı için;

http://www.abcgazetesi.com/iftarlik-gazozun-yonetmeni-magdurlarin-yaninda-mi-karsisinda-mi-34106h.htm

Bunu paylaş: