Onur Keşaplı ve Ahmet Toğaç, Film Festivali Sempozyumu’nda UFF’nin “Ara Jüri” Örneğini Anlatacak

32. Ankara Film Festivali kapsamında, ScreenFest tarafından 10-11 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Film Festivali Sempozyumu’nda, Onur Keşaplı ve Ahmet ToğaçYeni Bir Jüri Kademesi Olarak Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali’nde Ara Seçici Kurul Örneği” başlıklı bildiriyi sunacak.

2019 yılından bu yana ilk defa Uşak Film Festivali’nde (UFF) uygulanan ve ön elemeyi geçen filmleri değerlendirip finalistleri belirleme görevini yürüten Ara Seçici Kurul deneyiminin tartışmaya açılacağı çalışmada, bu kademede yer almış jüri üyeleri ile aynı dönemde Uşak Film Festivali’nde yarışmış sanatçıların eleştiri ve görüşleri derlenecek. Festival yönetiminin bu kademeye niçin gereksinim duyduklarının açıklanacağı çalışma, Ara Seçici Kurul örneğinin film festivallerinde daha şeffaf, nesnel, çoğulcu ve sinemasal bir hüviyet kazanmaları için neden gerekli olduğuna işaret edecek.

11 Kasım Perşembe günü, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Ahmet Taner Kışlalı Sanat Evi’nde saat 9.30’da başlayacak olan “Festivallerde Organizasyon, Yönetim ve Politika” başlıklı oturumda gerçekleşecek sunum ve sempozyum hakkında ayrıntılı bilgi için;

http://www.screenfest.org/wp-content/uploads/2020/10/sempozyum_brosur_son.pdf

Bunu paylaş: