Camilo Guevara March’ın Çalışmaları Piramid Sanat’ta

Arjantinli devrimci Ernesto Che Guevara’nın oğlu, Kübalı sanatçı Camilo Guevara March, fotoğraf ve yerleştirme yöntemini birleştirdiği yeni serisi TABÙ ile Piramid Sanat’ta izleyiciyle buluşacak. Yarın saat 18.00’da açılışı gerçekleşecek olan sergi 3 Aralık tarihine kadar gezilebilecek. Ayrıntılı bilginin  https://www.facebook.com/piramidsanatmerkezi/  adresinden edinilebileceği serginin tanıtım bülteni ise şu şekilde;

“Kadın bedeninin ve kimliğinin gizemini, fotoğraf ve enstalasyonun işbirliği ile karşımıza çıkaran TABÙ sergisi, tahmin edilenin ötesinde dikkat çekici bir sunumla karşımıza çıkıyor.

Sanatçının yıllardır üstüne çalıştığı TABÙ projesinin ilk gösterimi Piramid Sanat’ta yapılıyor. İstanbul’da gerçekleşecek ilk sergiden sonra, birçok ülkede de durakları olacak.

Sergi sırasında düzenlenecek panelde Camilo Guevara’yı daha yakından tanıma fırsatı bulacaksınız.

29 Ekim, Cumartesi 16.00-18.00 Piramid Sanat

Panelde simultane çeviri olacaktır.

Sergi için ayrıca önsözünü Bedri Baykam’ın kaleme aldığı bir katalog da hazırlanıyor.

Camilo Guevara March hakkında:

Arjantinli devrimci Che Guevara’nın oğlu ve beş çocuğundan biri olan Camilo, 1962 yılında Havana’da doğdu. Adını, Küba Devrimi’nin Fidel Castro ve Che Guevara ile beraber, en önemli üç isminden biri olan ve Devrim’in gerçekleştiği 1959 yılında bir uçak kazasında ölen Camilo Cienfuegos’dan aldı.

Avukatlık eğitimi alan Camilo Guevara, fotoğrafçılığa artarak özel bir ilgi duydu. Aralarında Avusturya, Arjantin, Dominik Cumhuriyeti, Küba ve İtalya’nın da bulunduğu 7 kişisel sergi açtı; 7 grup sergisine katıldı. Havana’da Che Merkezi’nin önde gelen yöneticilerinden biri. “

Bunu paylaş: